صادرات سنگ عقیق
صادرات سنگ های قیمتی یکی از جذاب ترین و سودآورترین انواع صادرات است. گردش مالی سالانه واردات و صادرات سنگ های قیمتی در جهان حدود 800 میلیارد دلار است. ایران با وجود معادن بزرگ سنگ های قیمتی سهم کمی از این گردش مالی دارد. در میان صادرات سنگ های قیمتی، صادرات عقیق از پتانسیل بالایی در ایران برخوردار است. بسیاری از کشورهای منطقه، کشورهای اروپایی و حتی آمریکا، عقیق ایرانی را خریداری می کنند.
متاسفانه تا به امروز توجه خاصی به این بخش از صادرات ایران نشده است و بسیاری از تاجران عقیق فاقد تجربه و دانش کافی هستند. بسیاری از تاجران حتی ارزش واقعی این گوهرها را نمی دانند و سالانه بسیاری از سنگ های قیمتی ایرانی به مبلغ ناچیزی به فروش می رسند. صادرات عقیق می تواند سود بالایی برای صادرکننده و البته کشور (از لحاظ ورود ارز) داشته باشد.
آنچه باید درباره صادرات عقیق بدانید
عقیق یکی از سنگ های نیمه قیمتی ایران است. این سنگ بخش مهمی از صادرات سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی ایران است. رنگ روشن و ساختار ریزدانه از ویژگی های اصلی این سنگ است. در صادرات عقیق از رنگ های مختلف عقیق استفاده می شود. زرد، آبی، سبز روشن، خاکستری، قرمز و سفید از جمله رنگ های این سنگ هستند. سنگ های عقیق با رنگ های سفید، قرمز و زرد تقاضای بیشتری دارند و بخش عمده صادرات عقیق را تشکیل می دهند.
فیروزه، مروارید، یشم، زمرد، زیرکون، کرایزوسل، آمتیست، ژئودیت و خط بریل از دیگر سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی ایران هستند. تاکنون نزدیک به 200 منطقه در ایران شناسایی شده است که دارای معادن غنی از سنگ های قیمتی ایران است.
عقیق را از کجا تهیه کنیم؟
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که برای تامین و صادرات عقیق از کجا شروع کنیم. اولین قدم شناسایی مناطقی است که دارای معادن عقیق هستند. ما کار را برای شما آسان کرده ایم. در اینجا مناطقی وجود دارد که عقیق در آنها شناسایی شده است:
- معدن بایگ واقع در خراسان رضوی
- معدن عقیق شجر بامرود در خراسان جنوبی
- منطقه جنوب غربی ترودو
- مناطق کرمان
- مناطق مرکزی البرز مرکزی
- مناطق شرقی قاین در خراسان جنوبی
- مناطق جنوب شرقی ترودو
عقیق ایران به کدام کشورها صادر می شود؟
کیفیت بالای سنگ های تزیینی ایرانی، طرح ها و رنگ های متنوع و قیمت مناسب آنها باعث شده تا بسیاری از کشورها تمایل به خرید آنها داشته باشند. البته بخشی از صادرات عقیق ایران مربوط به خام فروشی سنگ است که در کشور مقصد تراش می شود و از آن محصولات مختلفی تولید می شود.
چین، آمریکا، هنگ کنگ و سوئیس بزرگترین واردکنندگان سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در جهان هستند. این کشورها بیش از 70 درصد از واردات سنگ های تزئینی را به خود اختصاص داده اند. به دلیل تحریم های بانکی و ارزی، عقیق ایران به صورت محدود به این کشورها صادر می شود. متاسفانه بخش قابل توجهی از این سنگ ها به خارج از ایران قاچاق می شود.